Kålpudding med potatis och gräddsås |
Så här fram på höstkanten blir i alla fall jag väldigt sugen på riktigt mustig mat sån där hederlig husmanskost liksom. Vitkålen trängs ju dessutom på hyllorna i affären och ber om att få bli hemplockade. Man är ju inte omöjlig så jag barmhärtigade mig över en vitkål som fick hoppa i kassen och följa med hem. Så kålpudding fick det allt bli. Den fick sällskap av potatis och gräddsås och en liten klick svartvinbärgelé.
Recept
Kålpudding, 6 personer
1 kålhuvud ca 1,5 kg
3 msk sirap
1, 5 msk soja
1 kg blandfärs
5 msk ströbröd
1/2 flaska lättöl
1 ägg
1 lök
SoP
Gör så här:
1. Dela kålen i mindre bitar tex i matberedaren
2. Bryn kålen i smör, tillsätt sirap, 0,5 msk soja och salt och peppar. (om du har tid så låt den puttra i lite vatten ett tag, har du bråttom skit i det)
3. Lägg ströbröd i blöt (vatten eller mjölk) en stund
4. Bryn löken som du hackat
5. Blanda i färs, lök, öl, ägget, soja, SoP.
6. Ta hälften av kålen och lägg ut i en form, bred färsen över och täck med resten av kålen
7. In i ugnen på 175 grader ca 40 minuter.
Gör gärna en gräddsås med sky från kålpuddingen, svartvinbärsgelé, grädde, SoP och lite mjöl att reda med. Och så serveras det med kokt potatis så klart!
Kram Lottzy
Kålpudding är min absoluta favoriträtt, det är så gott!! Som du skriver är det höstmat!!
SvaraRaderaOlá,
SvaraRaderaadorei conhecer seu blog, cheio de maravilhosas receitas. Nunca comi pudim de repolho vou fazer para experimentar.
Obrigada por compartilhar.
Tenha uma ótima semana.
Tack!
RaderaDet här är en rätt som jag har fått för mig att jag absolut inte gillar. Men jag blev bjuden på det en gång utan att veta vad det var...Och då åt jag friskt och tyckte om det jättemycket!
SvaraRaderaÄlskar kålpudding, med mycket sås och massa lingon till, mmmmmm.
SvaraRaderaKram Malin