Dags att tömma kyl och frys inför utlandstrippen. Tycker det är riktigt kul att se vad man kan hitta på med det som blivit över. Den här gången blev det spättafilé i ugn med något av en fransk touche. Det blev riktigt gott också, tyckte vi vuxna alltså, barnen blev mätta misstänkt fort... Och när de blev erbjuden en nybakad fralla efter maten så slank den ner utan problem, hrmm.
Recept
Spättafilé i ugn.
600 g spättafilé
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/ purjolök
1 påse spenat (eller motsvarande)
soltorkad tomat, strimlade
1/2 pkt franska örter
citronsaft från 1/2 citron
parmesanost
Gör så här:
1. Tina ev spenaten och lägg i botten på en gratängform
2. Strimla purjon och lägg över spenaten.
3. Strimla spättan och lägg över, salta och peppra.
4. Pressa citronen över.
5. blanda creme fraiche, grädde och örter och häll över.
6. Riv över parmesanost och in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Servera med potatis eller ris.
Kram Lottzy
O, så gott det ser ut! Skulle passa mig perfekt med lite goda grönsaker till!
SvaraRaderaTack och Självklart grönsaker till!
RaderaSer underbart ut!
SvaraRaderaDin blogg är som en av de bästa recept böcker!
Härliga bilder!
Kram Mille
Tack snälla, vad gullig du är <3
RaderaRoligt att få tömma kylen på detta viset ;)
SvaraRaderaHoppas att ni får en fin resa!
Tack tack!
RaderaDet här receptet sparar jag, låter riktigt gott!!
SvaraRaderaVad kul, det var faktiskt gott = )
RaderaSer väldigt gott ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)
SvaraRaderaSjälvklart vill jag vara med och tävla!
RaderaSer grymt gott ut! Detta receptet spar jag!
SvaraRadera