lördag 4 augusti 2012

Spättafilé i ugn med fransk touche.


Dags att tömma kyl och frys inför utlandstrippen. Tycker det är riktigt kul att se vad man kan hitta på med det som blivit över. Den här gången blev det spättafilé i ugn med något av en fransk touche. Det blev riktigt gott också, tyckte vi vuxna alltså, barnen blev mätta misstänkt fort... Och när de blev erbjuden en nybakad fralla efter maten så slank den ner utan problem, hrmm. 


Recept
Spättafilé i ugn. 
600 g spättafilé
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/ purjolök
1 påse spenat (eller motsvarande)
soltorkad tomat, strimlade
1/2 pkt franska örter
citronsaft från 1/2 citron
parmesanost


Gör så här:
1. Tina ev spenaten och lägg i botten på en gratängform
2. Strimla purjon och lägg över spenaten.
3. Strimla spättan och lägg över, salta och peppra.
4. Pressa citronen över.
5. blanda creme fraiche, grädde och örter och häll över.
6. Riv över parmesanost och in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Servera med potatis eller ris.

Kram Lottzy

11 kommentarer:

  1. O, så gott det ser ut! Skulle passa mig perfekt med lite goda grönsaker till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och Självklart grönsaker till!

      Radera
  2. Ser underbart ut!
    Din blogg är som en av de bästa recept böcker!
    Härliga bilder!
    Kram Mille

    SvaraRadera
  3. Roligt att få tömma kylen på detta viset ;)

    Hoppas att ni får en fin resa!

    SvaraRadera
  4. Det här receptet sparar jag, låter riktigt gott!!

    SvaraRadera
  5. Ser väldigt gott ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart vill jag vara med och tävla!

      Radera
  6. Ser grymt gott ut! Detta receptet spar jag!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!