fredag 31 augusti 2012

Kycklingfilé i grönpepparsås kanske, det är ju ändå fredag!

Kycklingfilé i grönpepparsås.
Så var det fredag igen, underbara känsla. Kanske det bästa med att börja jobba igen? ; ) Här får ni iallafall ännu ett recept på kyckling. Den här kan man ju fixa till redan på torsdagkvällen så när det är fredag så har man tid att njuta lite extra. 

Trevlig helg på er allihop!


Recept Kycklingfilé i grönpepparsås, 4-6 personer
1 kg kycklingfilé,
200 gram smör
1 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar, torkad
2 msk kikkoman soya
1 ask naturell färskost
4 dl grädde
1 burk soltorkade marinerade tomater

Gör så här:
1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, utan salt och peppar. Sätt in i ugnen som förvärmts till 175 grader. Låt stå i 30 minuter.
2. Under tiden görs såsen. Smält smöret och tillsätt senapen, soyan, grönpeppar (som krossats), färskosten och grädden. Koka upp och låt puttra en stund.
3. Skiva kycklingfiléerna när de svalnat något och lägg dem i en ugnssäker form. Strimla tomaterna och strö dem över kycklingen. Häll över såsen. Låt rätten stå till nästa dag. (Ställ in i kylskåpet när den har kallnat).
4. Ta ut formen ur kylskåpet en stund innan den ska in i ugnen så att den får rumstemperatur. Grädda i ugnen som förvärmts till 200 grader, i ca 20 minuter.


Jag serverade med pressad potatis till de vuxna, vilket barnen givetvis tvärvägrar så de fick vanlig kokt potatis. Hade ju funkat fint med klyftisar med.




Kram Lottzy
Källa: koka ihop.se

2 kommentarer:

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!