![]() |
Hemmagjord chokladpudding med en klick grädde såklart! |
Bjuder fröken J på lördagsmiddag lite sådär halvspontant och lovar no fancy dinner. Låter perfekt säger denna snälla lilla gäst. Det blir Kycklingfilé i ugn till huvudrätt, barnen jublar och hemmagjord chokladpudding till efterrätt, barnen JUBLAR.
Recept
Chokladpudding, 4 portioner
6 dl mjölk
5 msk maizena
3 (-4) msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Blanda mjölk, majsstärkelse, socker,, vaniljsocker kakao och ägg i en kastrull.
2. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.
3. Ta av kastrullen, bryt chokladen i mindre delar och lägg i smeten, rör tills den smält.
4. Låt det svalna lite. .
5. Häll upp krämen i en stor skål eller i portionsglas.
6. Låt puddingen kallna i kylskåp, det tar 3-4 timmar
Servera med en klick vispad grädde.
Visst är det onödigt att köpa chokladpudding på påse när det är så enkelt att göra det hemma?! Och hur stor man än är så är det väldigt gott!
Kram Lottzy
Så mycket godare med hemmagjord, och faktiskt inte så svårt som man kanske tror.
SvaraRaderaEller hur, verkligen förvånansvärt enkelt speciellt med tanke på hur uppskattat det blir av den yngre generationen.
RaderaSåå gott!! Jag är uppvuxen på chokladpudding på påse, så jag föredrar ju äkta vara, mycket mycket godare!!
SvaraRaderaKul att göra egen :)
SvaraRaderaFann ditt recept å blev överlycklig. Så gott! Ett tips är att slå upp det i ett glas på fot å låta det stelna på diagonalen. Sen fylla resten med grädde eller hallonmouse! Ser så snyggt ut!
SvaraRadera