Laxsallad med pepparrotssås |
Laxsallad med pepparrotssås, 2 pers
Ett gäng potatis ca 500 g
ca 400 gram varmrökt lax
1 romansallad
1 ask körsbärstomater (jag körde lite blandande "trädgårdstomater" för det ser så festligt ut)
1 knippe sparris 250 g
1 dl rapsolja
0,5 dl vitvonsvinäger
1 citron
1 bit pepparrot
2 dl creme fraiche
citrontimjan
SoP
Gör så här:
1. Skrubba och koka färskpotatis.
2. Dela romansallad och lax i mindre bitar.
3. Blanda ihop dressing: 2 delar rapsolja, 1 del vinäger, generöst med rivet citronskal, några repor citrontimjan, salt och svartpeppar.
4. Låt färsk grön sparris koka 1 min i lättsaltat vatten. (koka med potatisen på slutet)
5. Vänd kokt ljummen potatis i dressingen, vänd ner sallad.
6. Lägg upp potatis och sallad på ett stort fat. Toppa med varmrökt lax, sparris, halverade små tomater.
7. Pepparrotssås: 2 dl crème fraîche, 8 msk finriven pepparrot, en nypa salt och lite svartpeppar som röres ihop.
Räckte faktiskt till en lunch dagen efter till moi också!
Kram Lottzy
Vad gott med pepparotsås :)
SvaraRaderaMysigt med en helg för er själva!! Det behöver man!!
SvaraRaderaGott värre :D
SvaraRaderaVilken mysig blogg du har, var ju "tvungen" att återgälda finbesöket. ;)
SvaraRaderaVäldigt fina matbilder, det vattnas i munnen bara av att titta på dem. Och pepparrotssåsen lät väldigt god, ska lägga den bakom örat...
Inte dumt med en ledig helg, bara att passa på:)
SvaraRaderaHoppas det blir en riktigt trevlig helg,
kram
Hurra, vad kul att du lagade laxsalladen! :-D
SvaraRadera