torsdag 5 juli 2012

Jordgubbspaj sommarens have to have!

Jordgubbspaj det är sommar det!

Minst en gång varje sommar måste jag verkligen ha jordgubbspaj! Just de här gubbarna hade vi plockat alldeles själva så då blir det ju extra gott! I år tror jag faktiskt att killarna plockade lika mycket som de åt så det går ju åt rätt håll där. S sa i och för sig
 " Det här är första gången som jag verkligen har ätit mig mätt på jordgubbar" 

Jag föredrar en vanlig smulpaj men med den lilla finessen som heter skrädmjöl. Skrädmjöl är min grej, älskar verkligen det mjölet och nu kan man faktiskt hitta det lite varstans = )

Recept Jordgubbssmulpaj med skrädmjöl
1 liter jordgubbar, noppade och fina
150 gram smör
1 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker + 
1 dl rörsocker till bären
2 msk potatismjöl

Gör så här:
1. Lägg jordgubbarna i en form, dela dom lite.
2.  Strö över rörsocker och potatismjöl
3. Kör smör, mjöl och socker i en matberedare.
4. Lägg smuldegen ovanpå och grädda i 200 grader ca 20 minuter
 Självklart ska det vara vaniljglass till!

Lille V blir lika upprörd varje gång vi ska ha paj han tycker det är sååå äckligt. Men glassen brukar slinka ner.

Jordgubbspaj med vaniljglass ska det vara
KramLottzy

4 kommentarer:

  1. Oj vad gott! Skrädmjöl har jag aldrig hört talas om:). Mina egna jordgubbar räcker inte till någon paj, så jag får komplettera med köpta också:).
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa skrädmjöl, det är såååå gott. Tycker du om kakor så måste du göra dessa underbara drömmar: http://matlottzy.blogspot.se/2011/03/arets-forsta-altanfika-med-ljuvliga.html

      Radera
  2. Jag har aldrig hört om det mjölen. Intressant! Det ser jättesmarrigt ut!

    SvaraRadera
  3. Håller med om att jordgubbspaj är underbart!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!