lördag 7 juli 2012

Sparrissallad med parmesan och sardellvinägrett i småregnet


Jaa, det regnar bara lite! Skynda skynda fram med grillen och passa på att göra en potatissallad. Jag har så många goda potatissallader som väntas på att få bli tillagade denna sommar, blir ju helt stressad ju... Den här blev kanongod tyckte de vuxna. 1 av 3 barn tyckte att den var OK, de andra föredrog vanlig potatis till.



Recept
Sparrissallad med parmesan & sardellvinägrett
6 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
juice och skal av 1/2 citron
1/2 dl olivolja
salt och peppar
ca 12 gröna sparrisar
1 färsk lök
1/2 kruka basilika
80 g romansallad
1 dl svarta oliver (jag hade bara gröna hemma det funkade också så klart.)
50 g parmesanost
nykokt färskpotatis



Gör så här:
1. Strimla sardellfiléerna. 
2. Skala och finhacka vitlöksklyfta. 
3.Blanda och pressa i juice och skal av citron och olivolja. Kör med mixern en sväng. Smaka av med salt och peppar.
4. Skala och koka gröna sparrisar i saltat vatten. Kyl i kallt vatten. Dela dem först på längden och sedan på mitten.
5. Ansa och skiva färsk lök tunt. Skär kruka basilika grovt. Blanda med sparris, lök, sallad, babyromansallad och vinägrett. 
6. Lägg upp, strö över svarta oliver och hyvla över parmesan. 
7. Vänd gärna ner nykokt färskpotatis i halvor före servering. 


Till detta la jag en fläskfilé i marinad av olivolja, hackad vitlök, citronskal och en massa färska örter, t ex persilja, rosmarin, oregano, basilika. Maken grillade.



Kram Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!