söndag 3 juni 2012

Underbara Canelloni med fänkål och spenat, en ny favorit!

Canelloni med fänkål och spenat

När vi var bjudna hos Westhoff/Svensson fick vi dessa fantastiska Canellonisarna. De var verkligen helt helt underbara, så jag tiggde så klart till mig receptet och inväntade tillfälle att få göra dom själv. Det blev tillfälle när Angeskogsklanen skulle komma på besök. Vi grillade ryggbiff och matchade med sallad och aioli. De blev goda men inte så goda som Monicas... Konstigt det där att allt blir så mycket godare när man blir bjuden, varför är det så?

Recept
Canelloni
4 pers

300 g färska lasangeplattor (gärna färdigskurna)
1 fänkål
1 påse bladspenat a 150 g (i minsta laget, ta rikligt med spenat)
1msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g parmesanost
4 dl creme fraiche
2 dl mjölk

Gör så här:
1. Skär fänkål i fina strimlor och smörstek i ca 2 min. Blanda ner spenaten och smaka av med salt. Låt svalna.
2. Fördela grönsaksfräset i mitten på varje platta och rulla ihop.
3. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
4. Riv parmesanost och blanda med creme fraiche och mjölk, bred över. Se till att alla rullarna är täckta.
5. Tillaga i mitten av ugnen i 25 min i 200 grader
Canellonis direkt från ugnen.
Lite sallad till



Kram Lottzy



4 kommentarer:

  1. Men det ser ju supergott ut!! Alltid bra med tips på vad man kan ha till grillat.
    Ha det bra.
    Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är man alltid på jakt efter goda tillbehör. Inte för krångliga sådana heller får det vara. Kram

      Radera
  2. Ser supersmarrigt ut och typiskt något jag hellre låter mig bjudas på än bjuder på... om du förstår hur jag menar;)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får komma till Växjö en kväll så ska jag bjuda dig darlling!

      Radera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!