måndag 28 maj 2012

Pasta med rökt bog, spenat och örter i soligt Helsingborg.

En underbar pasta med rökt bog, spenat och örter serverad i vårsolen!
Helsingborg visade sig från sin allra bästa sida den här helgen! 
Längtar mig sjuk efter havet så här års så det var härligt att få andas in lite havsluft! 
Pojkarna gav sig ut för att fiska på Öresund, de bestämde för övrigt att den nyfångade torsken ska bli hemmagjorda fiskpinnar. Vad ska man säga, det var inte jag som fiskade... 


I alla fall så var det ett hungrigt gäng som kom hem vid lunch, lilla mamma svängde ihop en supergod pasta med rökt bog. Denna avnjöts ute i solen vilket ju såklart gjorde det hela extra gott. Här kommer den:


Recept 
Pasta med rökt bog, spenat och örter, 4 pers
1 pkt pasta
300 g rökt bog på bit
1 purjolök
1 klyfta vitlök
1/2 kruka timjan
1/2 dl finhackad bladpersilja
2 dl creme fraiche
1 påse färsk bladspenat
250 g körsbärstomater
olivolja
S&P


Ursprungsreceptet 
Gör så här:
1. Skär bort ev skinn på bogen och strimla köttet tunnt.
2. Strimla purjon, och finhacka vitlöken och örterna.
3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
4. Stek bogen med purjo, vitlök i lite olja  ca 5 minuter
5. Tillsätt örterna och creme fraichen, låt puttra på svag värme i 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
6. Skär tomaterna i mindre bitar.
7. Häll av pastan och blanda med såsen och spenaten i kastrullen. Toppa med tomater vid servering.


Ready to go!
Detta är definitivt en rätt jag kommer att göra många luncher i sommar! Den är ju billig, snabb, god och ganska snygg!

Kan inte låta bli att visa Mamma och Ingvars fantastiska blåregn, här satt vi på fredagskvällen och käkade grillade revben.



Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. Gott! Om det ändå kunde slå om till lite sol, jag vill packa ner pastasallad i pickinickkorgen och äta utomhus.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!