En underbar pasta med rökt bog, spenat och örter serverad i vårsolen! |
Längtar mig sjuk efter havet så här års så det var härligt att få andas in lite havsluft!
Pojkarna gav sig ut för att fiska på Öresund, de bestämde för övrigt att den nyfångade torsken ska bli hemmagjorda fiskpinnar. Vad ska man säga, det var inte jag som fiskade...
I alla fall så var det ett hungrigt gäng som kom hem vid lunch, lilla mamma svängde ihop en supergod pasta med rökt bog. Denna avnjöts ute i solen vilket ju såklart gjorde det hela extra gott. Här kommer den:
Recept
Pasta med rökt bog, spenat och örter, 4 pers
1 pkt pasta
300 g rökt bog på bit
1 purjolök
1 klyfta vitlök
1/2 kruka timjan
1/2 dl finhackad bladpersilja
2 dl creme fraiche
1 påse färsk bladspenat
250 g körsbärstomater
olivolja
S&P
Ursprungsreceptet |
1. Skär bort ev skinn på bogen och strimla köttet tunnt.
2. Strimla purjon, och finhacka vitlöken och örterna.
3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
4. Stek bogen med purjo, vitlök i lite olja ca 5 minuter
5. Tillsätt örterna och creme fraichen, låt puttra på svag värme i 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
6. Skär tomaterna i mindre bitar.
7. Häll av pastan och blanda med såsen och spenaten i kastrullen. Toppa med tomater vid servering.
Ready to go! |
Gott! Om det ändå kunde slå om till lite sol, jag vill packa ner pastasallad i pickinickkorgen och äta utomhus.
SvaraRadera