Canelloni med fänkål och spenat |
Recept
Canelloni 4 pers
300 g färska lasangeplattor (gärna färdigskurna)
1 fänkål
1 påse bladspenat a 150 g (i minsta laget, ta rikligt med spenat)
1msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g parmesanost
4 dl creme fraiche
2 dl mjölk
Gör så här:
1. Skär fänkål i fina strimlor och smörstek i ca 2 min. Blanda ner spenaten och smaka av med salt. Låt svalna.
2. Fördela grönsaksfräset i mitten på varje platta och rulla ihop.
3. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
4. Riv parmesanost och blanda med creme fraiche och mjölk, bred över. Se till att alla rullarna är täckta.
5. Tillaga i mitten av ugnen i 25 min i 200 grader
Canellonis direkt från ugnen. |
Lite sallad till |
Kram Lottzy
Men det ser ju supergott ut!! Alltid bra med tips på vad man kan ha till grillat.
SvaraRaderaHa det bra.
Kram Maria
Ja visst är man alltid på jakt efter goda tillbehör. Inte för krångliga sådana heller får det vara. Kram
RaderaSer supersmarrigt ut och typiskt något jag hellre låter mig bjudas på än bjuder på... om du förstår hur jag menar;)
SvaraRaderaKram!
Du får komma till Växjö en kväll så ska jag bjuda dig darlling!
Radera