Marockansk kycklinggryta |
Recept
Marockansk kycklinggryta, 4 pers
3 st kycklingfiléer
3 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1/2 citron (skalet)
1 krm svartpeppar
2,5 dl hönsbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
2 msk hackad persilja
Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök.
Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök.
2. Strimla kycklingfiléerna och bryn tillsammans med lök i en djup stekpanna. SoP.
3. Tillsätt buljong, grädde, soja, sambal och honung. Låt koka ca 10 min under lock.
3. Tillsätt buljong, grädde, soja, sambal och honung. Låt koka ca 10 min under lock.
4. Låt kikärterna rinna av och skölj väl. Rör i i grytan tillsammans med citronskal
och hackad persilja. Låt koka ett par minuter till.
och hackad persilja. Låt koka ett par minuter till.
5. Servera med couscous och sallad.
Låter verkligen som en gryta i vår smak, smarriga smaker:) Och att få drömma sej till varmare och torrare breddgrader är inte helt fel.
SvaraRaderaSå fint porslin du har fyndat, alltid lika roligt när man hittar sådana.
Så sant, så sant.
SvaraRaderaLåter jättegott! Smidigt också när middagen ska gå fort.
SvaraRadera