tisdag 26 juni 2012

Marockansk kycklinggryta får värma den svenska sommaren.



Marockansk kycklinggryta
Vem kan tro att det är sommar och semester? Nä, det behövs en värmande gryta på kvällarna om man ska hålla värmen! Här är en som jag hittade på ica.se. Lättlagad, god och snygg. Om inte annat så kan man ju drömma sig bort till Marocko under intaget ; )

Recept
Marockansk kycklinggryta, 4 pers

3 st kycklingfiléer 
1 st gul lök 
1 st vitlöksklyfta 
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1/2 citron (skalet)
1 krm svartpeppar 
2,5 dl hönsbuljong 
2,5 dl matlagningsgrädde 
1 tsk soja
2 msk hackad persilja

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök. 
2. Strimla kycklingfiléerna och bryn tillsammans med lök i en djup stekpanna. SoP.
3.  Tillsätt buljong, grädde, soja, sambal och honung. Låt koka ca 10 min under lock. 
4. Låt kikärterna rinna av och skölj väl. Rör i i grytan tillsammans med citronskal
och hackad persilja. Låt koka ett par minuter till. 
5. Servera med couscous och sallad.

Kram Lottzy

3 kommentarer:

  1. Låter verkligen som en gryta i vår smak, smarriga smaker:) Och att få drömma sej till varmare och torrare breddgrader är inte helt fel.

    Så fint porslin du har fyndat, alltid lika roligt när man hittar sådana.

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Smidigt också när middagen ska gå fort.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!