Plötsligt händer det! Maken tar barnen och åker iväg över natten. det hönder inte så ofta så det gäller att ta tillfället i akt! Bjuder hem en kär vän på middag och filmkväll. Till huvudrätt så blev det en gammal sommarfavorit pasta med lax, kräftor, räkor och ost.
![]() |
pasta med lax, kräftor, räkor och ost. |
Recept
Körsbärssirap
1 kg körsbär
1 citron
4,5 dl syltsocker
0,5 dl vatten
Gör så här:
1 citron
4,5 dl syltsocker
0,5 dl vatten
Gör så här:
1. Kärna ur körsbären (kan rekommendera en olivurkärnare tillhjälp) och lägg i en kastrull tillsammans med rivet fint skal och saft från en citron. Blanda i socker och vatten.
2. Koka upp och låt det puttra, under omrörning lite då och då, på medelvärme i 25-30 minuter. Mosa bären lite lätt när det är möjligt och sänk värmen om det puttrar för mycket.
3. Sila av bären och häll sirapen i en ren, torr burk med lock.
![]() |
Chokladglass med körsbärssirap |
Om sirapen blir lite åt geléhållet fungerar det att hetta upp lite i en kastrull innan servering.
Dagen efter så fick maken smaka på det som
blev över och jag måste säga att han verkade
ganska nöjd över att ha kommit hem ; -)
Åh jag bara älskar körsbär!Sirap låter ju verkligen spännande det måste jag säga.
SvaraRaderaKRAM från mig!
Ja den är helt klart värd att göra!
SvaraRaderakram
Körbärssirap vad spännande, har en del körsbär i frysen som jag inte vet vad jag ska göra med. Ska nog prova detta tack för tipset :)
SvaraRadera