tisdag 12 juni 2012

Club Sandwich i ciabattaform är bra picknickmat!


Club sandwich i ciabattaform
Så var det dags för det årliga skolfikat och brännbollsspelandet. Barnen tycker så klart att det är superduperkul. Fika skulle man ha med sig och eftersom det var klockan 18 så tyckte jag att det kunde passa med lite matigare fika. Jag gjorde därför ett gäng Club Sandwich fast jag tog Ciabatta istället för toast. Blir ju liksom lite enklare att ta med sig än att göra den i Dagobertform. Det blev hur gott som helst tyckte vi vuxna, barnen ville helst slippa äta upp... Tur att vi hade lite bullar med oss också så även de blev nöjda. 

Recept
Club Sandwich,
4 personer
4 st kycklingfiléer
4 baguetter alt ciabatta
1 pkt bacon
1 romansalladshuvud
1 rödlök
2 tomater
2 st avokado
gurka
1 dl crème fraiche
1/2 dl lättmajonäs
1 röd chili

Gör så här:

1. Stek kycklingfileérna med lite smör, salt och peppar i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, låt svalna
2. Knaperstek baconen och låt svalna på hushållspapper.
3. Hacka chilin fint och blanda den med majonäsen och crème fraichen.
4. Skiva kycklingfiléerna och grönsakerna.
5. Dela brödet och bred på ett tunt lager med majonäs och toppa med sallad, kyckling, bacon och grönsaker. Bred på majonnäsblandning på båda sidor av nästa brödskivor och lägg dem på smörgåsen. Salta och peppra.


Barnen vann brännbollen vilket kanske var tur eftersom vi då kunde fika i lugn och ro efter det. Det var mysigt men j-vligt kallt, ångrade att jag inte tog på mig långkallingarna. Tänk veckan innan var det högsommarvärme!


Fikadags i gröngräset.
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Vad gott! Älskar mackor:)).
    Ha det fint.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Då var det ett bra inlägg för din del då ; -) kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!