söndag 10 juni 2012

Yoghurt med rabarberkompott, leftovers from heaven!


Rabarberkompott med yoghurt, en riktigt bra start på dagen!

Så var det den där rabarberkompotten som blev över eller resterna av den. Den fick hamna med naturell yoghurt och bli min frukost. Och oh my god vad god frukost. Nästan bättre än efterrätten!


Om någon råkar trilla in här och vill ha recept på bara kompotten så varsågoda:
Recept
Rabarberkompott

1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl

Gör så här:

1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila ev av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten.
Låt svalna. Här använde jag alltså det som blev kvar i silen. Så ska man göra denna till frukost så kan man ju lika gärna strunta i att sila den = )

Räckte till några frukostar gjorde den också.
Om någon ändå blir sugen på lite onyttigheter och vill ha receptet på efterrätten vit chokladmousse med rabarberkompott så hittar ni den här!

Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. Så gott, smakerna går verkligen bra ihop kan vi tänka oss!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!