Rabarberkompott
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk maizenamjöl
Gör så här:
1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila ev av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten.
Låt svalna. Här använde jag alltså det som blev kvar i silen. Så ska man göra denna till frukost så kan man ju lika gärna strunta i att sila den = )
2. Lägg rabarbern en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Sila ev av rabarbern. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten.
Låt svalna. Här använde jag alltså det som blev kvar i silen. Så ska man göra denna till frukost så kan man ju lika gärna strunta i att sila den = )
Räckte till några frukostar gjorde den också. |
Om någon ändå blir sugen på lite onyttigheter och vill ha receptet på efterrätten vit chokladmousse med rabarberkompott så hittar ni den här!
Kram Lottzy
Så gott, smakerna går verkligen bra ihop kan vi tänka oss!
SvaraRadera