Ostfylld fläskschnitzel med rotigt sällskap |
Recept
Ostfylldskinkschnitzel, 4 pers
4 tunna skivor schnitzel
½ dl vetemjöl
4 skivor lagrad ost
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
1 ½ msk fransk ljus senap
1 dl finhackad persilja
1 tsk kinesisk soja
Salt & Peppar
Gör så här:
1. Lägg skinkskivorna på en skärbräda och krydda på båda sidor.
2. Lägg en ostskiva på ena halvan och vik över den andra halvan över osten'
3. Nyp ihop runt kanterna och vänd sedan schnitzlarna i vetemjöl.
4. Bryn smöret i en stor vid stekpanna och sänk värmen.
5. Stek schnitzlarna ca 4 minuter på varje sida och håll dem varma på ett fat.
6. Pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan, och tillsätt grädden.
7. Koka på stark värme under omrörning tills det blir en lagom tjock sås.
8. Smaka av såsen med senap, persilja, S&P och soja.
9. Koka upp såsen och lägg i schnitzlarna med ev. köttsaft i såsen.
Har ni något bra vardagsrecept så får ni så gärna dela med er, det är ju verkligen det som är utmaningen i matlivet...
Kram Lottzy
Mmm så gott;)
SvaraRaderaHa en fin helg
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Så gott med osten och senapen, ett gott radarpar!
SvaraRadera