torsdag 14 mars 2013

Ostfylld fläskschnitzel, bra vardagsmat.

Ostfylld fläskschnitzel med rotigt sällskap
Jaha så var det dags för vardagsmat igen, det är väl inte det som är det roligaste när det kommer till matlagning  precis. Men det blir lite roligare när man letar upp lite nya recept i alla fall. Vi testade ostfylld fläskschnitzel som jag hittade på hittade på, nä nu kommer jag faktiskt inte ihåg vart nu. Barnen tyckte i alla fall att det var jättegott och vi vuxna tyckte det var helt okej. Lite roligare än en vanlig fläskkotlett liksom. Och så rostade rotfrukter till det, det kan jag visst aldrig få för mycket av.

Recept
Ostfylldskinkschnitzel, 4 pers
4 tunna skivor schnitzel
½ dl vetemjöl
4 skivor lagrad ost
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
1 ½ msk fransk ljus senap
1 dl finhackad persilja
1 tsk kinesisk soja
Salt & Peppar

Gör så här:
1. Lägg skinkskivorna på en skärbräda och krydda på båda sidor.
2. Lägg en ostskiva på ena halvan och vik över den andra halvan över osten'
3. Nyp ihop runt kanterna och vänd sedan schnitzlarna i vetemjöl.
4. Bryn smöret i en stor vid stekpanna och sänk värmen.
5. Stek schnitzlarna ca 4 minuter på varje sida och håll dem varma på ett fat.
6. Pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan, och tillsätt grädden.
7. Koka på stark värme under omrörning tills det blir en lagom tjock sås.
8. Smaka av såsen med senap, persilja, S&P och soja.
9. Koka upp såsen och lägg i schnitzlarna med ev. köttsaft i såsen.

Har ni något bra vardagsrecept så får ni så gärna dela med er, det är ju verkligen det som är utmaningen i matlivet...


Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Mmm så gott;)
    Ha en fin helg
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Så gott med osten och senapen, ett gott radarpar!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!