fredag 25 maj 2012

Kyckling på fredag! Varför inte i vitlöksvinägergräddsås?!




Jag gillar kanske som bekant kyckling i alla dess former och blir alltid lika glad när jag hittar något nytt recept som verkar gott. Det gjorde det här: 
Kyckling i vitlöksvinägergräddsås. 
Och gott var det = ) 


Det stora barnet tyckte det var finemang, de små tyckte om kycklingen men har lite problem med pressad potatis så de fick hela potäter istället och allt var frid och fröjd.

Recept
Kyckling i vitlöksvinägergräddsås, 4 port
600 g kycklingfilé
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 stora vitlöksklyftor
2½ dl grädde
2 dl crème fraiche
1-2 msk rödvinsvinäger
2-3 msk fransk senap
2 tsk torkad dragon
100 g mjuk vitlöksost
hackad persilja

Gör så här:
1. Strimla kycklingen, stek färdiga i en stekpanna, ta upp och håll varma. 
2. Koka upp fond och vatten, tillsätt pressad vitlök, senap, vinäger, dragon och grädde. 
    Låt det puttra en stund innan ost och crème fraiche rörs ner. 
3. Lägg ner kycklingen och låt det puttra till köttet är genomvarmt, ca 5 minuter. S
4. Strö till sist i hackad persilja och servera med pressad potatis och varför inte brocccoli.


Kyckling i vitlöksvinägergräddsås
Kram Lottzy

Receptet hittade jag hos Mårtenssons, tack så mycket!

1 kommentar:

  1. Härligt att du gillade det, i vårt kök är det verkligen en absolut favorit som vi gör flera gånger om året! Och det är det inte mycket som vi gör:):)

    Vassego, säger vi!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!