måndag 21 maj 2012

Knäckig rabarberpaj


Årets första sommardag, jag sträcker ut mig i solen, lyssnar på fågelsången och känner vindens varma bris. Nej just det jag är mor till två killar i åldern 8 & 10 år. Dessa + ett gäng kompisar brölar, springer, hoppar och skriker så jag tror att både jag och grannarna kommer att flytta snart... Bestämmer mig för att bjuda på fika så är de tysta och nöjda en liten stund i alla fall. Testar ett nytt recept på rabarberpaj, det blev succé faktiskt de var så tysta och söta så i ungefär 7 minuter.

Fina och TYSTA fikagäster
Recept knäckig rabarberpaj
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar
lite rörsocker

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. 
2. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. 
3. Blanda ner det i bunken. 
4. Lägg rabarbern i en smord form, strö över lite rörsocker och bred på röran. 
5. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass.


Just det glömde att de får ännu mer energi av socker, strax var vattenkriget i full gång...




Kram Lottzy

5 kommentarer:

  1. Har skrivit ut receptet! Låter farligt gott:). Vi ska ha gäster på lördag, så kanske jag vågar prova något nytt.
    Ha det fint.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. det är verkligen rabarber både högt och lågt på matbloggarna idag, härligt!
    Paj är ju alltid gott, sist slängde vi även i lite ananas och det bidde supergott.

    SvaraRadera
  3. Ha ha... Jag känner igen det där. Det är verkligen fullt ös och liv med ett par ungar runt sig.

    SvaraRadera
  4. Yummie, vad gott det lät! Verkar vara ett bra alternativ till smulpajen.
    Trevlig blogg!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!