Årets första sommardag, jag sträcker ut mig i solen, lyssnar på fågelsången och känner vindens varma bris. Nej just det jag är mor till två killar i åldern 8 & 10 år. Dessa + ett gäng kompisar brölar, springer, hoppar och skriker så jag tror att både jag och grannarna kommer att flytta snart... Bestämmer mig för att bjuda på fika så är de tysta och nöjda en liten stund i alla fall. Testar ett nytt recept på rabarberpaj, det blev succé faktiskt de var så tysta och söta så i ungefär 7 minuter.
Fina och TYSTA fikagäster |
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar
lite rörsocker
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredeienser i en bunke.
2. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap.
3. Blanda ner det i bunken.
4. Lägg rabarbern i en smord form, strö över lite rörsocker och bred på röran.
5. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass.
Just det glömde att de får ännu mer energi av socker, strax var vattenkriget i full gång...
Kram Lottzy
Har skrivit ut receptet! Låter farligt gott:). Vi ska ha gäster på lördag, så kanske jag vågar prova något nytt.
SvaraRaderaHa det fint.
Kram Maria
Åh vad gott detta lät! :)
SvaraRaderadet är verkligen rabarber både högt och lågt på matbloggarna idag, härligt!
SvaraRaderaPaj är ju alltid gott, sist slängde vi även i lite ananas och det bidde supergott.
Ha ha... Jag känner igen det där. Det är verkligen fullt ös och liv med ett par ungar runt sig.
SvaraRaderaYummie, vad gott det lät! Verkar vara ett bra alternativ till smulpajen.
SvaraRaderaTrevlig blogg!