Det är tisdag och solen skiner! Det måste bara grillas. Så så fort maken visar sig efter dagens arbete så kommenderas han ut på altanen och får bossa över Webern. Han är faktiskt väldigt bra på att grilla maken min. Själv slängde jag in potatisklyftor och körsbärstomater i ugnen och gjorde en sås till fläskfilén som skulle kunna passa till, låt oss kalla den sherrygrillsås. Åh vad det är härligt med grillsäsong, allt precis allt känns mycket roligare tom matlagning ju = )
Recept på
Sherrygrillsås, 4 pers
3 dl grädde eller créme fraiche
1/4 msk soja
2 msk torr sherry
2 msk chilisås
1 msk kalvfond
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/4 msk fransk senap
1 tsk dragon
2 krm svartpeppar
salt
maizenaredning
Gör så här:
1. Blanda allt utom maizenaredningen i en kastrull, koka upp
2. strö över maizena och låt koka lite till så att det får en schysst konsistens. Jag brukar göra detta så fort klyftisarna är i ugnen så kan såsen stå och gotta till sig ett tag och så värmer man bara på lite innan serveringen
Det är ju så gott med grillat! Fin sherryssås låter som ett mycket gott tillbehör till filén.
SvaraRadera