söndag 15 april 2012

Kreolsk gryta med en massa gott, enkel gryta med spännande namn får avrunda.


Kreolsk gryta
En riktig gammal klassiker som testades för första gången med barnen. De tyckte att det var lite festligt för namnet låter lite spännande. De petade bort lite och åt det som de gillade, så det funkade bra faktiskt, Kan ju vara en ganska bra avrundning på veckan, lite lagom festligt sådär. Jag serverade bulgur till men det är klart det hade funkat med både ris och klyftisar för den delen. Skönt med lite rejält krubb nu när det ska fejas både inne och ute under helgen.


Recept 
Kreolsk gryta, 6 pers
1 kg fläskfilé (eller kotlett)
3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)
200 g syltlök + 1 dl av spadet
200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)
1 strimlad röd paprika
1 dl cornichons, delade på hälften
5 dl grädde
1 msk vetemjöl

1 tsk mejram
1/2 msk balsamvinäger

SoP


Gör så här:
1. Strimla filén i lagom stora bitar.
2. Skiva korven
3. Fräs köttet, pudra över mjölet  och häll sedan i resten av ingredienserna
4. Koka ca 15 minuter tills filén är färdig.
5. Servera med sallad och t ex bulgur

 Kram Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!