Kreolsk gryta |
Recept
Kreolsk gryta, 6 pers
1 kg fläskfilé (eller kotlett)
3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)
200 g syltlök + 1 dl av spadet
200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)
1 strimlad röd paprika
1 dl cornichons, delade på hälften
5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1/2 msk balsamvinäger
SoP
Gör så här:
1. Strimla filén i lagom stora bitar.
2. Skiva korven
3. Fräs köttet, pudra över mjölet och häll sedan i resten av ingredienserna
4. Koka ca 15 minuter tills filén är färdig.
5. Servera med sallad och t ex bulgur
Gör så här:
1. Strimla filén i lagom stora bitar.
2. Skiva korven
3. Fräs köttet, pudra över mjölet och häll sedan i resten av ingredienserna
4. Koka ca 15 minuter tills filén är färdig.
5. Servera med sallad och t ex bulgur
Kram Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!