fredag 20 april 2012

Fläskfilé i whiskeysås med parmesanduchess


Äntligen äntligen kom min allra käraste syster och hennes fina familj på besök! 
Något gott skulle det så klart bli när de kom fram. Valet föll på fläskfilé i whiskeysås ett tips från makens kollega. En mycket bra och god rätt som sköter sig i princip själv. Alltså kunde jag lägga lite extra tid på tillbehören  som blev potatisduchess med parmesan och ugnsrostade körsbärstomater. 

Valdemar 2,5 år deklarerade dock bestämt att han redan ätit på McDonalds så han tvärvägrade men jag hoppas hans föräldrar föredrog det hemmalagade... Å andra sidan så stod han för trevlig underhållning under middagen. Finns det något sötare än en 2,5-åring som snackar oavbrutet, deras värld är så skön på något sätt = )

Recept
Fläskfilé i whiskeysås 8-10 pers
1,5 kg (3) fläskfiléer, 
5 dl grädde
6 dl creme fraiche
1/2 dl kinesisk soja,
1 tsk sambal oelek (jag tog mer)
Några kapsyler whiskey.
S&P

Gör så här:
1. Putsa fläskfiléerna
2. Lägg de putsade råa fläskfiléerna i en långpanna och salta samt peppra.
3. Värm upp såsingredienserna
4. Häll över såsen och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 90 min.
5. Skiva upp och lägg tillbaka i såsen.

Jag serverade som sagt med parmesanduchess men det funkar så klart med vilken slags potatis som helst. Recept på duchessen kommer i nästa inlägg tänker jag.
Tomaterna fick åka in i ugnen i en liten form, sista 15-20 minuterna av fläskfilén och så lite flingsalt på så var det klart. Lite sallad fick det bli också för det ser så trevligt ut.

Till efterrätt så bjöd jag på hallonglass med lakritssås
recept på lakritssåsen hittar ni här!


 Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Det var Jonna som hittade din blogg.
    Trodde att det var Flygande Jacob som gällde när systrarna Lindgren träffades!?
    Lycka till med bloggandet.
    / Jonas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Ni känner säkert igen ett recept eller två, er mors matlagning är ju inget man glömmer precis = ) Hoppas allt är bra med er, kram

      Radera
  2. Så gott det ser ut. Har precis ätit fläskfilé fast grillad:). Parmesanduchess ser jag fram emot receptet på.
    Ha en fin helg.
    Kram Maria

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!