Parmesanduchess med varma körsbärstomater |
Recept
Parmesanduchess
1 kg mjölig potatis
2 äggula
smör
0,5 dl grädde
2 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
1. Skala och koka potatisen mjuk, låt ånga av.
2. Pressa potatisen med äggulan, grädde smör efter behag till en krämig konsistens.
3. Salta och peppra.
4. Blanda sist med osten
5. Fyll sedan en sprits.
6. Spritsa upp små torn på ett bakplåtspapper.
7. Gratinera tills de små tornen får en gyllene färg på 225 grader, ca 10 min.
Tänk på att de små rackarna svalnar väldigt väldigt snabbt. Så egentligen var det en misslyckad rätt när man bjudit småbarnsföräldrar... Alltså tvinga gästerna till bordet snabbt!
Kram Lottzy
Ha ha... Det var inget dåligt lass :-) Låter mycket gott att smaksätta duchesspotatisen med parmesan. Ska jag testa nästa gång. Fast jag nöjer mig nog med en plåt ;-)
SvaraRaderaDet gör du rätt i...
RaderaOj vad gott det ser ut att vara och det var verkligen mycket du gjorde =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRaderaDet gör jag nu genast och bums!
SvaraRadera