måndag 23 april 2012

Parmesanduchess - ett fint sällskap till whiskeyfilén.


Parmesanduchess med varma körsbärstomater
Här kommer receptet på parmesanduchessen. Jag gjorde som vanligt helt galet mycket mat, hamnade på tre plåtar duchess. Att jag aldrig lär mig...  Har någon sorts tvång över att maten inte ska räcka så jag tänker alltid att de äter dubbelt så mycket. Men men jag frös in de som blev över så kan jag ju ta fram de små raringarna en annan gång, det är ju inte helt fel det. 


Recept 
Parmesanduchess
1 kg mjölig potatis
2 äggula
smör
0,5 dl grädde

2 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
1 dl riven parmesanost

Gör så här:

1. Skala och koka potatisen mjuk, låt ånga av. 
2. Pressa potatisen med äggulan, grädde smör efter behag till en krämig konsistens. 
3. Salta och peppra. 
4. Blanda sist med osten
5. Fyll sedan en sprits.
6. Spritsa upp små torn på ett bakplåtspapper. 

7. Gratinera tills de små tornen får en gyllene färg på 225 grader, ca 10 min. Tänk på att de små rackarna svalnar väldigt väldigt snabbt. Så egentligen var det en misslyckad rätt när man bjudit småbarnsföräldrar... Alltså tvinga gästerna till bordet snabbt!

 Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Ha ha... Det var inget dåligt lass :-) Låter mycket gott att smaksätta duchesspotatisen med parmesan. Ska jag testa nästa gång. Fast jag nöjer mig nog med en plåt ;-)

    SvaraRadera
  2. Oj vad gott det ser ut att vara och det var verkligen mycket du gjorde =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

    SvaraRadera
  3. Det gör jag nu genast och bums!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!