söndag 1 april 2012

Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås el classico.



Kycklingfilé i retrostil.
Det här receptet har rullat i det Löfgrenska hemmet i några år nu. Väldigt väldigt god. Från början skulle kidsen absolut inte ha någon konstig parmaskinka på sin kyckling, men nu börjar de bli lite finsmakare minsann. Det är kul när barnen utvecklar sina smaker tycker jag, gud vad jag längtar tills vi gillar samma mat!



Recept 
Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås, 4 pers
4 kycklingfiléer, 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
1,5 msk konc kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. 
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. 
3. Bryn den i smör i en stekpanna. 
4. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. 
5. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. 
6. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Strö ev över lite färsk oregano. 

Servera med ris och schyssta grönsaker.
Kram Lottzy

hittade det på arla.se när det begav sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!