Kycklingfilé i retrostil. |
Recept
Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås, 4 pers
4 kycklingfiléer, 600 g1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
1,5 msk konc kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
3. Bryn den i smör i en stekpanna.
4. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
5. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
6. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Strö ev över lite färsk oregano.
Kram Lottzy
hittade det på arla.se när det begav sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!