Äppel- och kanelmuffins med crumble |
Äppel- och kanelmuffins med crumble
Muffinssmet:100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
8. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
9. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Källa: Leila Lindholm
Matchen var grymt spännande och slutade 3-3 och vi lyckade sälja för en liten slant också, slutet gott allting gott!
Kram Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!