torsdag 3 maj 2012

Gin Fizz 90-tals favorit som det är dags att skaka liv i.

Fizz, fizzigare, fizzigast - Gin Fizz!
Någon fördrink skulle vi ju ha när gästerna kom. Fick en snilleblixt och kom på att maken är en fena på Gin Fizz som var min absoluta favoritdrink på 90-talet. Oj vad många små fizzar det har blivit... Vi är lite oense om hur mycket sockerlag man ska ha i jag tycker mer och maken tycker mindre, smaken är ju som baken.

Recept
Gin Fizz, ett glas
6 cl gin
4 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag
sodavatten
krossad is

Gör så här:
1. Koka sockerlag, t ex 2 dl socker 1 dl vatten, värm och rör tills sockret lösts upp. Låt svalna.
2. Pressa citron
3. Blanda gin, sockerlag & citron i en shaker och shaka lite häll i ett whiskeyglas. Fyll upp med krossad is och sodavatten
4. Let the party begin!

Mina superba gäster, (familjen H som i Håkansson) hade med sig världens bästa present. De hade med sig örtbröd med tapenad och recept till detta. Jag blev sååååå glad för jag har längtat efter det här sedan jag fick det hos dom förra sommaren. Recept på detta ska naturligt vis ut på bloggen, det blir nästa inlägg det.
Gin fizz i finfint sällskap.
 Kram Lottzy2 kommentarer:

  1. Skitsnygga glas också:) Jag har fingrat på dom flera gånger i lokala önskabutiken så de är alldeles fulla med fettfläckar;-D

    SvaraRadera
  2. Ja visst är de snygga. Mannen fick dom i 40-års present. Tur vi har vänner med god smak = )

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!