fredag 9 mars 2012

Haricotverts-sallad, bra tillbehör

Haricotverts-sallad
Istället för en vanlig sallad som ju inte smakar så där överdrivet mycket för tillfället så gjorde jag en sallad på Haricot Vertes. Denna fick ligga och marinera några timmar för att ta till sig dressingen ordentligt, vilket ju passar väldigt bra eftersom det innebär att man kan göra de ett bra tag innan gästerna kommer och sedan lämna den med gott samvete.


Recept
Haricot verts sallad, 4 pers
250 g haricots verts
0.5 st röd lök

1/2 ask körsbärsomater (jag tog några röda och några gula)


Vinägrettsås
1 msk hallonbalmsamvinäger
1.5 msk vatten
1.5 msk olja
1 tsk fransk senap
1 krm salt & svartpeppar



Gör så här:

1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka. 
3. Skala och skiva löken tunt. 
4. Lägg bönorna i ett djupt fat. Lägg löken över. Häll över vinägrettsåsen medan bönorna  är varma.
5. Låt salladen stå och dra i 1-2 timmar.


Ps den var även god dagen efter!
 Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Det är så gott med Haricot verts. Spännande med hallonvinäger, det har jag aldrig smakat.
    Ha en fin fredag.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Glömde skriva, ang fikonträdet. Det är klart du kan ha ett i Småland, men du behöver vinterförvara det inne frostfritt. Jag har mitt i garaget, ganska mörkt och ca 15 grader.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Harry K, han är fin han! När min syrra är utan man och barn brukar hon lyxa till det och äta en hel påse med enbart Harry K till middag :-)

    SvaraRadera
  4. Haha, ja man får väl passa på. Själv mölar jag chips när maken är ur vägen...

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!