Philadephiamoussestårta |
Recept
Lättfrusen Philadelphiamoussetårta, 10 pers
Marängbotten
3 äggvitor
1,5 dl socker
1 droppe ättika
2. Blanda i socker lite i taget och någon droppe ättika.
3. Spritsa ut till en rund botten, börja i mitten och jobba dig runt runt med spritsen. Jag lade ett bakplåtspapper som jag formklippt efter botten på en rund sockerkaksform.
4. Grädda i 125 grader i ca 2 timmar.
5. Är man av det lite bekvämare slaget så köper man sig en marängbotten helt enkelt.
Marängbotten
3 äggvitor
1,5 dl socker
1 droppe ättika
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum2. Blanda i socker lite i taget och någon droppe ättika.
3. Spritsa ut till en rund botten, börja i mitten och jobba dig runt runt med spritsen. Jag lade ett bakplåtspapper som jag formklippt efter botten på en rund sockerkaksform.
4. Grädda i 125 grader i ca 2 timmar.
5. Är man av det lite bekvämare slaget så köper man sig en marängbotten helt enkelt.
Lättfrusen philadelphiamousse
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
2 dl strösocker
4 st äggulor
4 st äggvitor
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
2 dl strösocker
4 st äggulor
4 st äggvitor
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
Garnera med hallon.
Jag tog lite florsocker över hallonen för gottegrisarnas skull.
Jag tog lite florsocker över hallonen för gottegrisarnas skull.
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
2. Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången.
3. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ner philadelphiaosten.
3. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ner philadelphiaosten.
4.Vispa grädden i en skål för sig och vänd ner den i äggsmeten.
5. Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det försiktigt i en kastrull. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.
7. Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Plasta in den väl.
Åh, det där lät riktigt gott!
SvaraRaderaMmmmm = )
SvaraRaderaÅåååh! Så underbart gott det ser ut. Detta kopierar jag direkt för att spara och bjuda på vid tillfälle :-)
SvaraRaderaTack för att du vill lägga till mig i din lista.
Kram och ha en bra start på veckan
Varssego!
RaderaSå gott, och dessutom lätt att göra! Perfekt:)
SvaraRadera