Haricotverts-sallad |
Recept
Haricot verts sallad, 4 pers
250 g haricots verts
0.5 st röd lök
1/2 ask körsbärsomater (jag tog några röda och några gula)
Vinägrettsås
1 msk hallonbalmsamvinäger
1.5 msk vatten
1.5 msk olja
1 tsk fransk senap
1 krm salt & svartpeppar
Gör så här:
1 msk hallonbalmsamvinäger
1.5 msk vatten
1.5 msk olja
1 tsk fransk senap
1 krm salt & svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka.
3. Skala och skiva löken tunt.
4. Lägg bönorna i ett djupt fat. Lägg löken över. Häll över vinägrettsåsen medan bönorna är varma.
3. Skala och skiva löken tunt.
4. Lägg bönorna i ett djupt fat. Lägg löken över. Häll över vinägrettsåsen medan bönorna är varma.
5. Låt salladen stå och dra i 1-2 timmar.
Ps den var även god dagen efter!
Ps den var även god dagen efter!
Kram Lottzy
Det är så gott med Haricot verts. Spännande med hallonvinäger, det har jag aldrig smakat.
SvaraRaderaHa en fin fredag.
Kram Maria
Glömde skriva, ang fikonträdet. Det är klart du kan ha ett i Småland, men du behöver vinterförvara det inne frostfritt. Jag har mitt i garaget, ganska mörkt och ca 15 grader.
SvaraRaderaKram
Harry K, han är fin han! När min syrra är utan man och barn brukar hon lyxa till det och äta en hel påse med enbart Harry K till middag :-)
SvaraRaderaHaha, ja man får väl passa på. Själv mölar jag chips när maken är ur vägen...
SvaraRadera