måndag 13 februari 2012

Räkor i het sås - gårdagens fest , dagens vardag

 Här kommer ett urgammalt recept som jag fått med mig hemmifrån, Räkor i het sås. Den är inte ett skit het men det var den säkert på den tiden... Konstigt det där hur mycket lyxigare allt blivit med åren. Det här var en rätt som vi åt på fredagskvällarna och det var då veckans "finrätt". Nu gör jag den när jag har bråttom en helt vanlig torsdag. Tål att funderas på när man är lite missnöjd med hur man har det.


Recept
Räkor i het sås, 4 port
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
ca 8 champinjoner (eller en burk)
1 tsk curry
1 tsk paprika
1 krm cayenne
1 dl chilisås
2 dl creme fraiche eller grädde
1 dl vatten
300 gram räkor
S&P


Gör så här:
1. Fräs grönsakerna som är finstrimlade
2. Blanda i allt utom räkorna, småkoka i ca 10 minuter (fräs gärna kryddorna lite)
3. Blanda i räkorna, koka upp - KLART
Jag serverar med ris. och jag pimpade den med mer kryddor och lite chiliflakes och så var  jag helt crazy och använde BÅDE grädde och creme fraiche ;-)

//Lottzy

2 kommentarer:

  1. Ha ha... Vi åt också någon liknande rätt som mysmat på helgerna. Visst har det ändrat sig, vad som anses vara het mat. Det var också en tid då all mat med frukt i ansågs exotisk och smördegsinbakade saker var finaste festmaten :-)

    SvaraRadera
  2. Ja så var det. Känns som om ribban har höjts lite...

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!