Saffranskaka med kaneltäcke. |
Saffranskaka, min bit tagen |
100 gr rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse saffran
3 dl filmjölk
Gör så här:
1. Rör smör och socker pösigt.
2. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda mjöl, bakpulver med saffran och filmjölk.
4. Häll i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, 175 grader.
6. Medan kakan gräddas så blandas följande ingredienser till en grynig röra:
200 gr rumstempererat smör
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kanel
//Lottzy
Ps tack till Christina som tog med den här till fikat en gång!
Låter som en utsökt god kaka.
SvaraRaderaGOTT NYTT ÅR!