måndag 26 december 2011

Kanelparfait med äpplesås - julklassiker som fick kicka i gång julen

Liksom kyckling med julmustsås är ett måste här kring jul så är även  desserten kanelparfait med äpplesås det. Så familjen A som vågade sig hit på lille lille julafton fick sig en dos av båda varianterna. Min äldste son var inte nöjd, han tål inte äpplen och gillar inte kanel. Men han fick någon köpeglass så han höll god min ändå. Det kändes väldigt juligt och mysigt, bra kickstart på det hela liksom.
Kanelparfait med äpplesås
Recept Kanelparfait, 8 pers
4 ägg
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel, malen
4 dl vispgrädde

Gör så här:
Kanelparfait i form, redo för frysen
1. Vispa ägg, socker och kanel
2. Vispa grädde
3. Blanda
4. Häll i form och frys i några timmar.

Recept på Äpplesås
2 dl vit sirap
2 dl äpple koncentrat
2 dl vatten
2 äpplen
ev 2 msk calvados (gjorde jag till de vuxna)

Gör så här:
1. Koka upp sirap, koncentrat och vatten.
2. Skala och riv äpplen och blanda ner.
3. Häll ev ner calvadosen
4. Serveras ljummen



//Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!