Liksom kyckling med julmustsås är ett måste här kring jul så är även desserten kanelparfait med äpplesås det. Så familjen A som vågade sig hit på lille lille julafton fick sig en dos av båda varianterna. Min äldste son var inte nöjd, han tål inte äpplen och gillar inte kanel. Men han fick någon köpeglass så han höll god min ändå. Det kändes väldigt juligt och mysigt, bra kickstart på det hela liksom.
Recept Kanelparfait, 8 pers
4 äggKanelparfait med äpplesås |
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel, malen
4 dl vispgrädde
Gör så här:
2. Vispa grädde
3. Blanda
4. Häll i form och frys i några timmar.
Recept på Äpplesås
2 dl vit sirap
2 dl äpple koncentrat
2 dl vatten
2 äpplen
ev 2 msk calvados (gjorde jag till de vuxna)
ev 2 msk calvados (gjorde jag till de vuxna)
Gör så här:
1. Koka upp sirap, koncentrat och vatten.
2. Skala och riv äpplen och blanda ner.
3. Häll ev ner calvadosen
4. Serveras ljummen
4. Serveras ljummen
//Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!