Recept köttfärslimpa med svamp, 4 pers
800 g blandfärs
1 ägg
1 lök, finhackad
champinjoner på burk
20 g smör
7 dl mjölk
4 msk mjöl
1 tsk soja
1 köttbuljongtärning
& ev
kantareller
och eller ev
trattkantareller
och eller ev
färska champinjonerS&P
Gör så här:
1. Blanda köttfärs med lök, ägg, sop
2. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form
3. Smält smöret och häll i mjölet, vispa
4. Häll snabbt på mjölk och spad från champinjonerna och vispa som tusan
5. Låt små-puttra lite medan du lägger i buljong, soja, sop och svamp
6. Häll svampsåsen över limpan och in i ugnen 225 grader i ca 40 minuter
7. Koka potatis och morötter under tiden
Poäng? ja 10:or från småkillarna och en 7:a från den store.
//Lottzy
Det var länge sen jag gjorde, det får nog lagas snart:)
SvaraRaderaKram Lotta
Detta skickar mig tillbaks i barndomen. På den tiden plockade jag bort champinjonerna, det har jag absolut slutat med :-)
SvaraRaderaTack för ett smarrigt recept.
//Susanne
Det är likadant här köttfärslimpa måste göras lite då och då. Fin blogg du har.:-)
SvaraRaderahej, vad menar du med sop?
SvaraRaderaMVH
Salt Och Peppar = )
Radera