onsdag 26 oktober 2011

Som en trogen gammal vän - köttfärslimpa.

Här kommer en av våra återkommande vardagsrecept, köttfärslimpa. Egentligen är det så basic att jag inte törs lägga ut det här MEN småkillarna insisterar. Detta är en av deras absoluta favoriter och var en av mina favoriter när jag var liten och ja, jag tycker fortfarande det är gott :-) Det är ju lite som att ha en god vän från förr som dyker upp med jämna mellanrum och det är alltid lika trevligt.


Recept köttfärslimpa med svamp, 4 pers
800 g blandfärs
1 ägg
1 lök, finhackad
champinjoner på burk
20 g smör
7 dl mjölk
4 msk mjöl
1 tsk soja
1 köttbuljongtärning
& ev
kantareller
och eller ev
trattkantareller
och eller ev
färska champinjoner
S&P


Gör så här:
1. Blanda köttfärs med lök, ägg, sop
2. Forma till en limpa och lägg i ugnsfast form
3. Smält smöret och häll i mjölet, vispa
4. Häll snabbt på mjölk och spad från champinjonerna och vispa som tusan
5.  Låt små-puttra lite medan du lägger i buljong, soja, sop och svamp
6. Häll svampsåsen över limpan och in i ugnen 225 grader i ca 40 minuter
7. Koka potatis och morötter under tiden

Poäng? ja 10:or från småkillarna och en 7:a från den store.

//Lottzy

5 kommentarer:

  1. Det var länge sen jag gjorde, det får nog lagas snart:)
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Detta skickar mig tillbaks i barndomen. På den tiden plockade jag bort champinjonerna, det har jag absolut slutat med :-)
    Tack för ett smarrigt recept.

    //Susanne

    SvaraRadera
  3. Det är likadant här köttfärslimpa måste göras lite då och då. Fin blogg du har.:-)

    SvaraRadera
  4. hej, vad menar du med sop?

    MVH

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!