Härligt höstigt med gryta. |
Jag surfade runt på en massa recept och la ihop och tog ifrån det som jag tyckte verkade vara godast. Så så här blev den:
Recept Stifado 4 port:
800 g grytbitar av nötkött (fransyska eller bog)
2 msk olivolja
250 g steklökar, eller klyftade gullökar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl rödvin
3 msk tomatpuré
SoP
2 lagerblad
1 kanelstång
1 msk flytande buljong
1 förpackning passerade tomater
9 kryddpepparkorn8 kryddnejlikor
2 krm muskotnöt
Gör så här
2 msk olivolja
250 g steklökar, eller klyftade gullökar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl rödvin
3 msk tomatpuré
SoP
2 lagerblad
1 kanelstång
1 msk flytande buljong
1 förpackning passerade tomater
9 kryddpepparkorn8 kryddnejlikor
2 krm muskotnöt
Gör så här
1. Bryn köttet i olivoljan i en gryta.
2. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.
3. Tillsätt vitlök, rödvin, tomatpuré, salt, peppar, lagerblad och kanelstång. Låt grytan sjuda ca 2 timme. Servera med rostade rotfrukter och sallad.
Betyg 2 10:or och en 9:a av den stentuffa juryn.
Ps jag brukar alltid göra dubbel sats och frysa in det är så himla gött att ta fram en dag när man inte orkar stå vid spisen.
Stifado, rykande och härlig! |
Betyg 2 10:or och en 9:a av den stentuffa juryn.
Ps jag brukar alltid göra dubbel sats och frysa in det är så himla gött att ta fram en dag när man inte orkar stå vid spisen.
//Lottzy
Hej :)
SvaraRaderaOhh tack för ännu ett härligt recept, passar utmärkt med en mustig gryta att värma sig med nu när kylan kommer :)
Ha en fin dag.
Kram
Jessica