| Härligt höstigt med gryta. |
Jag surfade runt på en massa recept och la ihop och tog ifrån det som jag tyckte verkade vara godast. Så så här blev den:
Recept Stifado 4 port:
800 g grytbitar av nötkött (fransyska eller bog)
2 msk olivolja
250 g steklökar, eller klyftade gullökar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl rödvin
3 msk tomatpuré
SoP
2 lagerblad
1 kanelstång
1 msk flytande buljong
1 förpackning passerade tomater
9 kryddpepparkorn8 kryddnejlikor
2 krm muskotnöt
Gör så här
2 msk olivolja
250 g steklökar, eller klyftade gullökar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl rödvin
3 msk tomatpuré
SoP
2 lagerblad
1 kanelstång
1 msk flytande buljong
1 förpackning passerade tomater
9 kryddpepparkorn8 kryddnejlikor
2 krm muskotnöt
Gör så här
1. Bryn köttet i olivoljan i en gryta.
2. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.
3. Tillsätt vitlök, rödvin, tomatpuré, salt, peppar, lagerblad och kanelstång. Låt grytan sjuda ca 2 timme. Servera med rostade rotfrukter och sallad.
Betyg 2 10:or och en 9:a av den stentuffa juryn.
Ps jag brukar alltid göra dubbel sats och frysa in det är så himla gött att ta fram en dag när man inte orkar stå vid spisen.
| Stifado, rykande och härlig! |
Betyg 2 10:or och en 9:a av den stentuffa juryn.
Ps jag brukar alltid göra dubbel sats och frysa in det är så himla gött att ta fram en dag när man inte orkar stå vid spisen.
//Lottzy
Hej :)
SvaraRaderaOhh tack för ännu ett härligt recept, passar utmärkt med en mustig gryta att värma sig med nu när kylan kommer :)
Ha en fin dag.
Kram
Jessica