Flamberad calvadoskyckling. |
Lördagskväll med bara familjen, mysigt mysigt! För att få upp stämningen lite frågar jag familjen om det skulle passa med lite flambering. Ojaaaa, småkillarna blir eld och lågor redan innan själva flamberingen. Som assistent föreslår jag en stark make som håller i stekpannan. Tur att han är bra till nåt i köksregionen ;-) Han misslyckades dock med att fota själva flamberingen, bakläxa på den...
Recept på flamberad calvadoskyckling, 4 pers
4 kycklingfiléer
Panering:
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 dl vetemjöl
Sås:
3 msk calvados
3 dl grädde
2-3 msk fransk senap
1 msk flytande kycklingfond
1 tsk dragon
Gör så här:
1. Blanda samman paneringen i en plastpåse.
2. Lägg ner filéerna, blås luft i påsen och skak runt så att ytorna täcks med panering.
3. Stek filéerna gyllenbruna och så gott som genomstekta, ca 10 minuter.
4. Kalla på assistenten
5. Häll på calvados och bränn av. (Ej under fläkten och ha ett lock till hands)
6. Blanda grädde, senap, buljong och dragon
7. Häll över och puttra samman tills fileérna är möra.
Jag serverade med klyftpotatis och haricot verts.
//Lottzy
Ps jag har slut på calvados nu så om någon vänlig själ är på typ bordershop tänk på mig.
Hej
SvaraRaderaOhh va gott det lät, bilden talar sitt eget språk också.
Oj va många recpet jag måste prova :)
Ha en härlig dag.
kram
Jessica
Ser gott ut! :-) Kram Sofie
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaSer jättesmarrigt ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRadera