onsdag 19 oktober 2011

Flamberad Calvadoskyckling, allt för lite spänning.

Flamberad calvadoskyckling.
Lördagskväll med bara familjen, mysigt mysigt! För att få upp stämningen lite frågar jag familjen om det skulle passa med lite flambering. Ojaaaa, småkillarna blir eld och lågor redan innan själva flamberingen. Som assistent föreslår jag en stark make som håller i stekpannan. Tur att han är bra till nåt i köksregionen ;-) Han misslyckades dock med att fota själva flamberingen, bakläxa på den...


Recept på flamberad calvadoskyckling, 4 pers
4 kycklingfiléer
Panering:
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 1/2 dl vetemjöl


Sås:
3 msk calvados
3 dl grädde
2-3 msk fransk senap
1 msk flytande kycklingfond
1 tsk dragon


Gör så här:
1. Blanda samman paneringen i en plastpåse.
2. Lägg ner filéerna, blås luft i påsen och skak runt så att ytorna täcks med panering.
3. Stek filéerna gyllenbruna och så gott som genomstekta, ca 10 minuter.
4. Kalla på assistenten
5. Häll på calvados och bränn av. (Ej under fläkten och ha ett lock till hands)
6. Blanda grädde, senap, buljong och dragon
7. Häll över och puttra samman tills fileérna är möra.


Jag serverade med klyftpotatis och haricot verts.


//Lottzy

Ps jag har slut på calvados nu så om någon vänlig själ är på typ bordershop tänk på mig.

4 kommentarer:

  1. Hej
    Ohh va gott det lät, bilden talar sitt eget språk också.
    Oj va många recpet jag måste prova :)
    Ha en härlig dag.
    kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Ser jättesmarrigt ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!