Recept på Kokoskyckling med chili och jordnötssås
4 st kycklingfiléer
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt
4 st kycklingfiléer
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk lätt
Gör så här:
1. Skär kyckling i bitar.
2. Hacka lök och finhacka vitlöken.
3. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg.
4. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. 5.Tillsätt salt, sedan sambal, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk.
6. Låt koka 15 minuter på svag värme.
Jag serverade med basmatiris och lite sallad.
Mmmm, lät gott med jordnötssåsen. Kanske lite starkt för min känsliga mage, men man kan säkert hoppa över sambal oeleken. Sonen älskar kyckling.
SvaraRaderaKram Maria
Så gott! Gjorde något liknande häromdagen, men detta måste jag prova också.
SvaraRaderaJa, denna är bra till vardags. Har en annan jordnötssås som jag brukar göra när jag har mer tid som är sååå god. Ska snart göra den känner jag nu, den passar nog bättre för känsliga magar Maria!
SvaraRaderakram på er!
Ett av våra favoritrecept att ta till när det står still i kockhjärnorna... Så gott!
SvaraRadera