måndag 19 september 2011

Söndagsidyll i form av ugnsbakad lax med soltorkade tomater och oliver tillsammans med färskpotatis och egenodlad bladspenat

Oj hittade ett inlägg som jag gjort men glömt att publicera, det måste ju göras minsann så nu blir det mer i form av sommarnostalgi...
Sandlåda/salladslåda!

Efter ett drygt års hårda förhandlingar så blev barnens sandlåda salladsland! Eventuellt slängde jag in en pool som kompensation, hmm de är tuffa de små rackarna. Men vad underbart att för första gången kunna skörda sin egen sallad och spenat. Känns sååå fräscht, nästan så att den stackars ugnsbakad laxen med soltorkade tomater och oliver blev tillbehör till spenaten.
Spenat minsann.

Recept fetaostlax med soltorkade tomater och oliver, 4 pers.
4 portionsbitar lax
3 dl lätt creme fraiche
1 fetaost
6 soltorkade tomater
lite citronsaft
Ett gäng oliver
SoP

Gör så här:
1. Lägg ugnen i en form och pressa lite citronsaft över, salta och peppra.
2. Mixa fetaost och creme fraichen.
3. skär tomaterna och oliverna i mindre bitar och lägg i fetamixen.
4. Bred ovanpå laxen och ini ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Serverades tillsammans med färskpotatis och egen odlad bladspenat.

Ovanligt idyllisk söndagsmiddag.




//Lottzy





2 kommentarer:

  1. Tack för ett härligt recept...ser så gott ut. Kramar Maria

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig lyx med egenodlad spenat, man önskar ju en trädgård ännu mer när man läser sånt här...

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!