![]() |
Kassler, rotfrukter och oliver som förgyllde min måndag. |
Recept
Kassler- och rotfruktsgratäng
400 g kassler
15 potatisar av mjölig sort
1 palsternacka
1/4 rotselleri
1 stor lök
1 klyfta vitlök
1/2 burk oliver med vitlök
2 dl vispgrädde
2, 5 dl matlagningsgrädde
1 msk fransk senap
1 msk flytande kycklingbuljong
riven ost
S&P
Gör så här:
1. Skala potatis och övriga rotfrukter.
2. Hacka lök
3. Skär kasslern i lagom stora fyrkanter
4. Dela oliverna.
5. Vispa ihop grädde, senap, kycklingbuljong och vitlök.
6. Varva rotfrukter, lök, kassler och oliver salta och peppra mellan varven.
7. Häll över gräddblandningen
8. In i ugnen på 225 grader i sammanlagt en timme ungefär.
Efter 30 minuter la jag på riven ost och efter 10 minuter la jag över folie.
9. Serveras med någon grönsak.
Jag smörstekte grön sparris och hällde över flingsalt, sjukt gott!
![]() |
Med lite sparris.
Snurra på :-)
//Lottzy
|
Mmmm vilket gott recept! Måste prövas:).
SvaraRaderaKram Maria
Ser otroligt gott ut, frun, men vad skulle man kunna ta istället för kassler? I min migränsjuka familj är kassler inte att tänka på...
SvaraRaderaSes imorgon... tidigt...
Varför inte köra den helt vegetarisk? Ev servera Parmaskinka, fläskfilé eller kyckling till. Annars rökt kalkon, eller skinka funkar ju så klart att ha i.
SvaraRadera//Lottzy