Rödbetstsaziki med tillbehör. |
Denna lördagskvällen tänkte vi köra grillning, kanske sista gången på lääänge. Jag marinerade oxytterfile i vitlök och örter till detta körde vi honungsrostade rotfrukter med rödbets-tsaziki till. Ett gott rödvin, Finca Las Palmas var vad vi drack. Mucho gott!
Gott vin till såklart!
|
Receptet på rödbets-tsazikin kommer här:
Recept på Rödbetstsatziki
4 rödbetor
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk riven ingefära
1 klyfta vitlök
lite citronsaft
sop
Gör så här:
1. Skala och riv rödbetorna
2. Låt ånga av sig en halvtimme
3. Blanda med övriga ingredienser och låt gosa till sig lite.
Halloj, vilken recweptsamling du bjuder mig på!
SvaraRaderaVar har du varit hela min bloggtid!?
Visst är det gott med ett glas rött till en god middag, mannen som är Munskänk har lärt mig en del och vi har kuskat runt i världen och provat o provat..han gillar franska viner jag franska loppisar!
Kram på dig, vi ses säkert igen/Tina