torsdag 15 september 2011

Höstig kassler- och rotfruktsgratäng mitt i vardagskarusellen.



Kassler, rotfrukter och oliver som förgyllde min måndag.
Ja så var man mitt inne i karusellen igen. Så här var min dag i dag: morgonmöte, jobb, träning, handla i svettiga kläder, laga mat i svettiga kläder, snabbt in i duchen medan gratängen är i ugnen,  äta lite med äldsta sonen, maken och yngste sonen kom från simträning, maken och äldste sonen åker till fotboll, äta lite igen med yngste sonen . Ja phu vilket tempo det går i och dagen är ju faktisk inte slut än,det ska ju diskas och tvättas och och och... Nåväl middagen kassler- och rotfruktsgratäng blev grymt god faktiskt, höstig och härlig liksom.


Recept 
Kassler- och rotfruktsgratäng
400 g kassler
15 potatisar av mjölig sort
1 palsternacka
1/4 rotselleri
1 stor lök
1 klyfta vitlök
1/2 burk oliver med vitlök
2 dl vispgrädde
2, 5 dl matlagningsgrädde
1 msk fransk senap
1 msk flytande kycklingbuljong
riven ost
S&P


Gör så här:
1. Skala potatis och övriga rotfrukter.
2. Hacka lök
3. Skär kasslern i lagom stora fyrkanter
4. Dela oliverna.
5. Vispa ihop grädde, senap, kycklingbuljong och vitlök.
6. Varva rotfrukter, lök, kassler och oliver salta och peppra mellan varven.
7. Häll över gräddblandningen
8. In i ugnen på 225 grader i sammanlagt en timme ungefär. 
    Efter 30 minuter la jag på riven ost och efter 10 minuter la jag över folie.
9. Serveras med någon grönsak. 
   Jag smörstekte grön sparris och hällde över flingsalt, sjukt gott! 



Med lite sparris.

Snurra på :-)

//Lottzy
 

3 kommentarer:

  1. Mmmm vilket gott recept! Måste prövas:).
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ser otroligt gott ut, frun, men vad skulle man kunna ta istället för kassler? I min migränsjuka familj är kassler inte att tänka på...
    Ses imorgon... tidigt...

    SvaraRadera
  3. Varför inte köra den helt vegetarisk? Ev servera Parmaskinka, fläskfilé eller kyckling till. Annars rökt kalkon, eller skinka funkar ju så klart att ha i.

    //Lottzy

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!