Birchermüsli med hallon och honung |
Jag har hittat en ny frukost favorit- Bircher Müsli. Jag var nämligen på ett hotell i Stockholm i somras och smakade något som såg väldigt suspekt ut till frukosten, men man måste ju testa :-) Det var precis i min smak så när jag kom hem måste jag genast testa att göra egen. And it goes something like this:
Recept Lottzys Bircher Müsli
2 dl havregryn1/2 dl äppeljuice
1,5 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt (+ 1-2 dl till)
lite flytande honung, rivet äpple eller ett gäng russin
Gör så här:
1. Häll på vätska så att havregrynen är täckt ,
2. blanda och ställ in i kylen över natten.
3. På morgonen så fyller du på med naturell yoghurt så att konsistensen blir som du vill ha den. Kanske 1 dl eller 2 till.
Sedan är det bara att mata på med det man gillar, frukt , nötter, honung, ja varianterna är ju till synes oändliga. Jag läste någonstans att om man vill ha den riktigt krämig så kan man ta grädde också innan man ställer in i kylen. Inte så nyttigt kanske men någon gång kanske man kan lyxa till det.
Oj, det lät lite... underligt måste jag säga, med äppeljuice i, men jag kan tänka mig att det smakar gott (nu efter att chocken lagt sig ^^)
SvaraRaderaVilken härlig matblogg jag hittade här då. Kul att du7 skrev ett par rader hos mig...då blir jag glad. Kramar från Maria
SvaraRaderahaha, Alexandra låt mig veta vad du tyckte om du vågar testa! Maria, detsamma :-)
SvaraRaderaVilken grej,får bli nästa att testas!
SvaraRadera