söndag 7 augusti 2011

Quinoasallad med rödbetor, sparris, getost & grillad kyckling, riktig f-food!

 Vackert, nyttigt och så gott att det blir ren njutning att äta. Alltså det här var så galet gott så jag måste skriva ned receptet med detsamma så jag inte själv glömmer det...
Quinoasallad med rödbetor, getost och sparris. Vackert som en sommardag!

Recept quinoasallad & en massa gott.
3 dl vit  quinoa
600 gram rödebetor, skalade och klyftade
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök, i tunna skivor
ruccola
ett knippe sparris
1 rulle getost
hyvlad parmesanost
lite honung
flingsalt, olivolja och lite peppar

1. Skålla quinoan och lägg tillsammans med rödbetsklyftorna i den kokande buljongen.
2. Koka i 15-20 minuter utan lock.
3. Stek sparrisen i olivolja ca 5-10 minuter
4. skiva rödlök, och lägg tillsammans med ruccolan på ett stort fat
5. Lägg på sparrisen och den färdigkokade quinoan/rödbetorna.
6. På med mer olivolja, flingsalt och lite peppar.
7. Hyvla över parmesanost och lägg på getost och ringla på lite honung.
8. Servera med grillad kyckling (jag marinerade min lite innan i japansk soja och olivolja)

Säger bara mmmmmmmmmmmmm vad gott, jag ville aldrig bli mätt.

På min tallrik :-)
Nästa gång ska jag rosta lite pinjenötter också för att det är så underbart gott!

//Lottzy

2 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut. Rödbetor är en favorit som jag gör alldeles för sällan, och ihop med getost och sparris mmmmmmm. Skriver ut receptet.
    /Maria

    SvaraRadera
  2. Låt mig gärna få höra vad ni tyckte sen!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!