Quinoasallad med rödbetor, getost och sparris. Vackert som en sommardag! |
Recept quinoasallad & en massa gott.
3 dl vit quinoa
600 gram rödebetor, skalade och klyftade
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök, i tunna skivor
ruccola
ett knippe sparris
1 rulle getost
hyvlad parmesanost
lite honung
flingsalt, olivolja och lite peppar
1. Skålla quinoan och lägg tillsammans med rödbetsklyftorna i den kokande buljongen.
2. Koka i 15-20 minuter utan lock.
3. Stek sparrisen i olivolja ca 5-10 minuter
4. skiva rödlök, och lägg tillsammans med ruccolan på ett stort fat
5. Lägg på sparrisen och den färdigkokade quinoan/rödbetorna.
6. På med mer olivolja, flingsalt och lite peppar.
7. Hyvla över parmesanost och lägg på getost och ringla på lite honung.
8. Servera med grillad kyckling (jag marinerade min lite innan i japansk soja och olivolja)
Säger bara mmmmmmmmmmmmm vad gott, jag ville aldrig bli mätt.
På min tallrik :-) |
//Lottzy
Det ser jättegott ut. Rödbetor är en favorit som jag gör alldeles för sällan, och ihop med getost och sparris mmmmmmm. Skriver ut receptet.
SvaraRadera/Maria
Låt mig gärna få höra vad ni tyckte sen!
SvaraRadera