tisdag 9 augusti 2011

Samuels vinbärspaj!




Vinbärspaj med knäckig glass och vaniljvisp.
Mamma, mamma får jag göra vinbärspaj?
Det fick han så klart och som han gjorde det. Han började med att plocka en massa vinbär i trädgården. Plockade fram och mätte upp alla ingredienserna och kletade och skvätte ihop degen för allt vad tygen höll för. Och som han sa redan som liten " Det bästa med att baka är att man får smaka".

Sedan fick han ta med sig brorsan, cykla och handla vanlijvisp alldeles på egen hand. Bara det var ett äventyr för det blev punktering på vägen och åskan mullrade på avstånd. Yngste sonen trodde hans sista stund var kommen...

När kompisarna till slut anlände så blev det fika med vinbärspaj , glass och vaniljvisp! Det var en härlig fika stund med imponerade kompisar och stolt pajgörare.


Nöjd!
Recept
Samuels vinbärspaj
Röda vinbär lägges i en pajform
Strö över 1 dl socker och lite potatismjöl
pajdeg:
150 gram smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl skrädmjöl
4 msk socker
Kleta ihop allt till en smulpaj och grädda på 200 grader ca 20 minuter.

Ps nästa gång tror jag att jag ska visa hur man plockar undan och städar efter sig också... Men en sak i taget ;-)


Populär buske i vår trädgård. (numera länsad)
//Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!