måndag 18 juli 2011

Man tager vad man haver t ex marinerad till fläskytterfilé, bulgursallad och enkel tsatsiki.

Grillat och klart!
Ojoj, en fläskytterfilé ropade från kylskåpet och ville absolut bli grillad. Så fick det alltså bli. Svängde ihop en marinad till fläskytterfilén, bulgursallad och till det en enkel tsatsiki. det blev lite Kajsa Varg över det hela det blev liksom som det blev av det som fanns hemma. Det blev godkänt av familjen i alla fall...

Recept grillad fläskytterfilé med bulgursallad och tsatsiki
Bulgursallad:
bulgur
mynta
bladpersilja
ruccola
körsbärstomater
rödlök
citronsaft
2 klyftor vitlök, pressade
Sop


Gör så här:
1. Koka bulgur med en grönsaksbuljongstärning
2. Hacka/skär grönsaker och örter, pressa vitlök och citron, blanda


Marinad:
1 1/2 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 dl olja
1 msk soja
2 klyftor vitlök, hackade
färska örter (timjan, rosmarin, salvia, oregano, persilja)
SoP
Gör så här:
1. blanda alla marinadingredienser
2. Lägg i påse tillsammans med 600 gram fläskytterfilé som du skivat.

Tsatsiki
1/2 gurka
3 dl naturell yoghurt ekologisk eller mat
2 klyftor vitlök, pressade
2 tsk persillade
lite olivolja
SoP

Gör så här:
1. Börja med att riva eller skiva gurka tunnt, salta och låt stå ett tag
2. krama ur gurkan och blanda med
3. yoghurt, vitlök, persillade, SoP och olivolja

Bon apetit!



//Lottzy
Fin ros som jag just planterat (eller nja jag har köpt den och maken har planterat) fin va?!






2 kommentarer:

  1. Rosen är HELT bedårande och jag saknar dig allt, goa kollega:)
    Sommarkram!

    SvaraRadera
  2. Saknar dig med raring! Längtar så tills vi ska hotella ihop du och jag :-)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!