Grillat och klart! |
Recept grillad fläskytterfilé med bulgursallad och tsatsiki
Bulgursallad:
bulgur
mynta
bladpersilja
ruccola
körsbärstomater
rödlök
citronsaft
2 klyftor vitlök, pressade
Sop
Gör så här:
1. Koka bulgur med en grönsaksbuljongstärning
2. Hacka/skär grönsaker och örter, pressa vitlök och citron, blanda
Marinad:
1 1/2 dl rödvin
1 msk tomatpuré
1 dl olja
1 msk soja
2 klyftor vitlök, hackade
färska örter (timjan, rosmarin, salvia, oregano, persilja)
SoP
Gör så här:
1. blanda alla marinadingredienser
2. Lägg i påse tillsammans med 600 gram fläskytterfilé som du skivat.
Tsatsiki
1/2 gurka
3 dl naturell yoghurt ekologisk eller mat
2 klyftor vitlök, pressade
2 tsk persillade
lite olivolja
SoP
Gör så här:
1. Börja med att riva eller skiva gurka tunnt, salta och låt stå ett tag
2. krama ur gurkan och blanda med
3. yoghurt, vitlök, persillade, SoP och olivolja
Bon apetit!
//Lottzy
Fin ros som jag just planterat (eller nja jag har köpt den och maken har planterat) fin va?! |
Rosen är HELT bedårande och jag saknar dig allt, goa kollega:)
SvaraRaderaSommarkram!
Saknar dig med raring! Längtar så tills vi ska hotella ihop du och jag :-)
SvaraRadera