lördag 23 juli 2011

Lax, kräft- och räkpasta med svensk sommarfeeling.

Efter många tappra försök att få ihop en date med familjen R så lyckades vi hitta ett datum där alla kunde, kors i taket! Eftersom vi varit på resande fot i några veckor var jag sugen på något som smakade lite svenskt, rökt lax och kräftor kändes helt rätt! En enkel sallad med olika körsbärstomater som jag pimpad med lite penseér och rostade pinjenötter serverades också, och så lite rosévin på det, mmm. Till efterrätt hade barnen bestämt bananasplit eftersom vi åt det under semestern, så så fick det bli. Efter en dramatisk entré med söndriga bilar, tågförseningar och annat kunde vi hugga in på maten denna sommarkväll som inleddes med lite rosébubbel och nötter.
Mafaldine med svensk sommarfeeling!



Recept 
Lax, kräft- och räkpasta, 4 pers.
500 gram pasta t ex mafaldine

500 gram rökt lax i bit som skäres i mindre bitar
300 gram räkor utan skal
200 gram kräftstjärtar
1 citron
2 msk sweet chilisås
4 msk olivolja
parmesanost ca 3/4 dl i skivor/riven
prästost ca 1/4 dl i skivor/riven
1 pkt krasse
lite färsk oregano
2 avokador i bitar
SoP

Gör så här:
1. koka pasta enligt paketet
2. Blanda ihop chilisås med citronsaft (2 msk) och skal från en citron med olivoljan
3. Blanda alla godsaker med pastan och häll över dressingen.
4. Servera med sallad och cocktailtomater

Pimpad sallad.
Sommarfräscht och väldigt gott!
Bananasplit vet väl alla hur man gör... om inte så kommer det i nästa inlägg!




//Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!