tisdag 26 juli 2011

Framgångsrecept hos unga damer - banansplit!?

Bananasplit barnsligt gott!

Bananasplit de sa och banansplit det var. Eftersom yngste sonen är lite småförtjust i den unga dam som var på middagsbesök så var det inte mer än rätt att han fick ha ett finger med i spelet vad gällde desserten. Han tänkte nog att med bananasplit  och väldigt stora egenhändigt gjorda bordsplaceringskort (där han visst råkade hamna bredvid den unga damen i fråga) skulle han ligga på plus när kvällen var över...Faktum är att det barnen gillar oftast är väldigt gott om än icke nyttigt. Eller nja här är det ju frukt med, vilken tur!

Recept på bananasplit
1 banan per person, skäres på mitten
94113_starry_nighttre kulor god glass, jag valde Starry Night från Carte dór
ca 1/2 dl vispad grädde per person
chokladsås, helst hemgjord så klart!

Som grädde på grädden så att säga så gjorde jag något gräddaktigt som jag köpte med mig från kroatien, vet inte om det finns något liknande i Sverige, finns det det? Det liknar lite det som är i gräddbullar på gräddbullar, väldigt gott och fullt med socker och onyttiga e-ämnen... För övrigt är jag väldigt nöjd att jag fick rätt på den eftersom det bara står på kroatiska, serbiska och makedoniska på paketet....
Importerat gojs från Kroatien

Recept chokladsås
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad (jag tog marabou på båda)
ca 1 dl vispgädde
Bryt chokladen i mindre bitar  i  med dem i en kastrul tillsammans med vispgrädden och låt smält apå medelvärm. Det är ju så enkelt att göra egen chokladsås och sååå gott!

Sedan plockade vi lite hallon från trädgården och la ovanpå det hela.
Jag och lille V hugger in på bananasplit under semestern.


Här var semesterbyn som bland annat serverade goda bananasplit,
Mali Losinj i Kroatien, rekommenderas!
//Lottzy

2 kommentarer:

 1. Banana Split'en ser jättegod ut! Hittade precis till din blogg nu, och ser att ni också varit i Kroatien. Googlade på Mali Losinj (hade bara hört namnet, men kunde inte lokalisera vart det ligger). Vi håller till lite längre söder ut i Marina (Trogir).
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Hej, kul att du hittat hit! Var inne och kikade lite på din blogg också, verkar väldigt inspirerande :-) Vi får byta semesterort nästa år då ;-)
  bästa hälsningar Lottzy

  Ps nyfiken fråga hur hittade du hit?

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!