söndag 24 april 2011

Flygande Jacob får inleda påsken, är även väldigt bra dagen efter mat...

Kan ha något att göra med att jag var ute och svirade lite i går, men jag fick blev så oerhört sugen på Flygande Jacob. Denna 80-talsklassiker som inte alls är fet och salt... Skickade iväg maken till Ica för att köpa hem Jacob, sedan var det bara att köra igång. Barnen blev överlyckliga och delade ut 10:or i betyg redan innan riset kokat klart. (med en lite brasklapp om jag skulle misslyckas kapitalt skulle dessa dras tillbaka). Eftersom maken också var och svängde sina lurviga i går kväll så gav även han 10:a, som sagt fet och salt ;-)
bild.JPG
Flygande Jacob
Ingredienser, 4 portioner
1 grillad kyckling
4 dl vispgrädde
1 dl chilisås
italiensk salladskrydda
2 bananer
1 pkt knaperstekt bacon klippt i bitar
Ett gäng salta jordnötter
basmatiris

Gör så här:
1. Koka riset, lägg i en ugnsfast form
2. Gör lagom stora bitar av kycklingen, lägg ovanpå riset
3. Strö över italiensk salladskrydda
4. Skiva bananerna och lägg ovanpå kycklingen
5.Vispa grädden , blanda i chilisåsen, lägg ovanpå alltihop.
6. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
7. Strö på det knaperstekta baconet och jordnötterna. servera med grönsallad.

//Lottzy

bild.JPG
Ibland partypingla!

1 kommentar:

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!