onsdag 27 april 2011

Förfest med snittar, crostini och en och annan drinkkaka.

Det skulle vara förfest hemma hos oss minsann. Detta gav mig såklart en hel del huvudbry om vad som skulle intagas till det drickbara så att säga. Det blev lite snittar, crostini och drinkkakor. Mina egna favoriter är nog lax- och wasabisnittarna men alla funkade tycker jag nog. En massa onyttigheter som chips, nötter och godis fanns ju också såklart. Man måste ju ha energi för att orka dansa!


Förfest hemma hos oss innebär massor med dricka och äta samt att jag och min man får agera tävlings/lekdiktatorer. Så det blir en massa töntiga lekar, men stämningen brukar bli rätt bra eller ja iallafall har jag himla kul ;-) Nu till recepten om någon skulle bli sugen.

Snitt med parmesancréme och färska fikon

Snitt med  parmesancréme och färska fikon,

 20 snittar

5 skivor kavring
1,5 dl parmesanost
150 gram philadelphiaost
3 färska fikon

Gör så här:

1. Blanda parmesanost och philadelphiaost.
2. Skär varje kavringskiva i 4 bitar och spritsa eller bred på parmesancrèmen. Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen.

 Recept från http://www.tasteline.com/


Snitt med Wasabi och rökt lax.

Snitt med  wasabi och rökt lax , 20 snittar

5 skivor formfranska

150 g rökt lax
wasabipaste
100 g philadelphiaost
gräslök

Gör så här:

1. Blanda parmesanost och philadelphiaost.
2. Ta bort kanterna  och skär varje brödskiva i 4 bitar och bred på philadelphiaost och wasabipasta. Lägg på en bit rökt lax och dekorera med ett gräslöksstrå.






Crostini med svampcreme
Crostini med svampcreme, 20 st
1 st ciabatta naturell eller lantbaguette
15 st medelstora champinjoner (blandade sorter om du vill) 
1 st stor gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche (ex Karl Johan, timjan, citron)
Olivolja till stekning
Salt & peppar efter smak

Gör så här:



1. Bryn vitlök och lök i panna med olivolja.
2. Tillsätt sedan grovt hackade champinjoner och bryn tillsammans. Salta och peppra efter smak.
3. Mixa därefter allt tillsammans med crème fraichen i en mixer.
4. Skiva ciabattan i skivor (1,5 cm tjocka). Lägg dem på ett galler och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min – tills de får en lagom gyllenbrun färg.
5. Ta ut dem ur ugnen och lägg på svampcrèmen och hyvla över parmensan – och slutligen ringa över lite olivolja.
6. Garnera med något grönt t ex bladpersilja eller timjan
recept från recept.nu

drinkkakor fanns givetvis också att mumsa på 
Recept på drinkkakorna hittar du här.
//Lottzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!