söndag 3 april 2011

Firad med champagne, mat och present i liten ask!

Det händer att man blir överraskad av livet och även av sin man ibland! På ett dygn så fick jag en liten systerson, en liten utmärkelse som årets UF-lärare i Kronoberg, fick tillbaka lite på skatten OCH min man överraskade med trerätters och en present.


Fin ring fick jag!


På menyn stod det:
Vitlökssoppa med pocherat ägg, Omfamnad fläskfilé i gott sällskap, vaniljpannacotta glass,  dryck champagne!



Vitlökssoppa
Förrätt: Vitlökssoppa med pocherat ägg
Ingredienser
2 hela vitlökar
olivolja att steka i
2 st köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för en vegetarisk version)
5 dl vatten
1 burk krossade tomater
1.5 msk paprikapulver
4 st ägg
vitt bröd till servering
Gör så här:1. Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.
Recept från www.recept.nu

omfamnad fläskfilé
Huvudrätt: Omfamnad fläskfilé i gott sällskap
Ingredienser, 4 personer
1 gul paprika
1 röd paprika
2 msk olivolja
vitlöksklyfta
2 dl lättcrème fraiche
600 g fläskfilé
4 skivor serranoskinka
4 portioner avorioris
hönsbuljongtärning
1/2 påse saffran à 0.5 g
salt och peppar
cocktailtomater
färsk rosmarin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över 1 msk av olivoljan. Sätt in paprikorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt paprikan svalna. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och vitlök med lätt crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
3. Sänk värmen i ugnen till 150°C.
4. Putsa fläskfilén från senor och hinnor. Krydda filén med salt och peppar. Lägg ut serranoskinkan, lägg på fläskfilén i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 30 minuter eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70°C.
5. Koka avorioriset enligt förpackningens anvisning med hönsbuljontärning och saffran i vattnet.
6. Servera den serranolindade fläskfilén med saffransris, rostad paprikacréme och cocktailtomater. Strö över rosmarin.
Recept från www.ica.se


Efterrätt: vaniljpannacotta glass!

//Lottzy

4 kommentarer:

  1. Vilken fin ring och inte minst vilken fin man :) Klart att du har det -duktiga och mysiga du! Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hello to all, how is all, I think every one is
    getting more from this website, and your views are pleasant in
    favor of new people.

    Here is my site ... Jackpot 6000 free

    SvaraRadera
  3. What i do nοt гeаlize is in tгuth hoω you're now not actually much more neatly-preferred than you may be right now. You are so intelligent. You recognize therefore significantly in relation to this subject, produced me in my opinion consider it from numerous numerous angles. Its like women and men don't sеem to be involvеԁ unlesѕ it's one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs great. Always care for it up!

    Also visit my weblog :: NäSplastik (Wiki.Sascha-Stettler.Ch)

    SvaraRadera
  4. Admiring the ρeгsistencе yοu рut intο your ωebsite and in depth infoгmatіon you prοvide.
    It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the samе olԁ гehaѕhed mateгial.
    Fаntаstic rеad! І've saved your site and I'm including your RSS feеdѕ
    to my Google аccount.

    Lοoκ at mу hоmepage: rhinoplasty top surgeon

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!