fredag 4 mars 2011

Spaghetti, aglio, olio e peperoncino, mat och boktips i ett

Fyndade en ny matbok på årets bokrea och gjorde därför en ny och superenkel pastarätt som var väldigt god också. Boken heter "Med smak för Italien" av Glenn Strömberg. Jag gjorde hans favoritpasta som enligt boken är Spaghetti med vitlök, olivolja och chilipeppar, ja också var det parmesan och räkor också. mums.


Lite väl stark rätt för barnen så de fick falukorv till pastan och var överlyckliga för detta...
En bonus var middagsunderhållningen som bestod i två små galningar som sjöng "Alla heter Glenn i Göteborg"

Recept
Spaghetti med vitlök, olivolja och chilipeppar, 4 pers
500 g spaghetti, jag tog cappellini

1 msk torkade chiliflakes,
4 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja extra virgin
2 msk finhackad persilja
70 g riven färsk parmesanost
Salt och svartpeppar

Jag toppade med räkor för att få det lite matigare.''


Gör så här: 1. Koka pastan enligt paketet.
2. Hetta upp en stekpanna på mediumhög värme, fräs vitlök och chili i olivolja, blanda ned den kokta pastan.
3. Avsluta med salt, peppar, persilja och riven parmesanost.


Så mitt reaboktips är denna bok som man kan fynda för 39 kronor, galet billigt! (köpte den på bokia.se)

1 kommentar:

  1. Love Italy...och särskilt Bergamo (!) och framför allt pasta aglio. Undrar för övrigt om du har något bra recept på mangomousse, som jag tänkte slänga ihop typ nu.//Hälsningar S

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!